Helden

Nonny 18 mei 1995 – 8 augustus 2021

Onze heldenpagina kan niet ontbreken. Natuurlijk is daar onze Nonny te vinden. Het paardje waarmee het ooit allemaal begon. Zij gaf mij mijn paardenhart terug en het lef om weer op een paardenrug de wereld te verkennen en mijn passie te volgen. Het was ook Nonny waarmee onze verhuisplannen naar Hank ontstonden, zodat Nonny thuis kon komen staan. En natuurlijk was het ook Nonny waardoor Hapa Na Sasa ontstond.

Zij was de stercoach. Een paard waarmee ik tijdens sessies volledig ontspannen kon genieten van de wijze lessen die zij non stop gaf. Steunen, duidelijk zijn met een randje arrogante eigenwijsheid, met momenten op zichzelf zijn en natuurlijk tegen de stroom in gaan wanneer het moest met het vermogen om zelfs daar te verbinden. Zij kon dat! Niet gek dat wij haar nog steeds elke dag missen. Het mooie is dat zij onlosmakelijk verbonden is met Hapa Na Sasa. Zonder haar zouden we nooit zover geweest zijn met alle gegeven lessen en fantastische herinneringen.

Eigenlijk was ze “pas” 26. De laatste 4 jaar was ze zo goed als met pensioen. Ze werd niet meer intensief bereden en ging alleen nog mee op buitenrit. Hier genoot ze elke rit van. Oren naar voren en waar Cartano echt niet meer verder durfde nam zij het leiderschap over. Daarnaast coachte ze, en hoe! Zelfs de laatste weken wanneer ik haar uit de sessies hield, omdat ik haar te zwak vond kwam ze nog naar het hek gelopen wanneer coachees zich aanmeldde. Toch was ze de laatste weken meer dan op. Ik ben heel dankbaar voor de laatste periode waarin we heel bewust afscheid hebben kunnen nemen. Daarmee herinneren we haar als onze kleine dappere, wijze pony welke ze tot op de laatste dag was.

Lieve lieve Nonny bedankt voor alles! “Wat je in je hart bewaart raak je nooit meer kwijt” en daar mijn lieve dappere pony zit je voor altijd!

Nonny