Facebook

16 hours ago

Hapa Na Sasa

Een ervaringsverhaal waar een rugzak een schatkist werd. Enorm trots en blij ben ik dat ik dit coachtraject mocht faciliteren ihkv mijn opleiding. Een jaar geleden maakte ik deze foto tijdens de eerste sessie in mijn level 1 opleiding. Inmiddels zijn we een jaar, een opleiding en 6 sessies verder en kijkt de coachee terug op haar ontwikkeling! Komt tie;

De afgelopen maanden heb ik de kans gekregen om een ervaring op te mogen doen waar veel mensen een beetje sceptisch naar kijken of sommige vinden het zelfs zweverig of onzin.
Ik mocht voor de opleiding van Elvera een aantal coachsessies komen volgen. Super leuk natuurlijk!

Ik heb veel geleerd, vooral veel over mijzelf, want bij coaching met paarden kijk je in de spiegel van de coachpaarden, daarbij mag je ervaren wat die geven en nemen om jou de goede weg op te wijzen. Een weg die jij wil bewandelen.

Paarden zijn eerlijke dieren en kijken niet naar goed of fout, maar zij kunnen jou inzichten geven in hoe iets beter kan.
Ik heb onder anderen mijn "ikken" mogen ervaren en ermee gewerkt, mijn eigen ruimte mogen neerzetten, mijn verleden, heden en toekomst mogen opbouwen en daarbij heb ik vooral met Cartano samengewerkt en mogen voelen en ervaren wat hij mij teruggaf.

Iedereen heeft een verleden, heden en een toekomst. We dragen dat allemaal met ons mee dat maakt wie we waren, zijn en worden.
Soms is dat positief, soms is dat negatief daardoor noemen sommige dit een rugzak die je meesleurt door je leven.
Maar ik zie het anders, altijd al maar nu nog meer. Ik zie het als een schatkist waar ik iedere dag in mag kijken en daarbij probeer ik het negatieve te omarmen en door positieve te vervangen.
Zo haal ik er veel positieve resultaten uit.

Mijn coachtraject ging met een lach en een traan, dat mag en dat is allemaal goed. Nu is dat bijna op z'n einde.
Met vallen en opstaan heb ik het proces doorlopen en langzaamaan ga ik voelen en merken dat het lukt dat de dingen beter gaan.

Ik ben trots op mezelf dat ik dit heb mogen ervaren en heb mogen leren bij een fijne coach Elvera samen met haar paarden Cartano en Nonny. Welke een super fijn coach team zijn!
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Hapa Na Sasa

Wat een reacties kreeg ik gisteren! Veelal krachtige jonge vrouwen die vanuit hun gevoel een kaart gekozen hebben.. Met als gevolg: het ontvangen van 3 vragen.

"Toevallig, juist daar was ik net mee bezig, wat een lastige vragen" , antwoorden die mensen zo uit hun mouw schudde of een moment van stil vallen, omdat de vragen even moesten landen.

Precies dat was de bedoeling. Even in jezelf keren. Vragen die niet over de ander gaan, maar over jou, jou alleen. Je diepste verlangens, je grootste angst, je mooiste droom. Vragen die de spiegel recht voor je neus zet.

Durf jij in die spiegel te kijken? Durf jij opzoek te gaan naar jouw antwoorden? Mij heeft het ontzettend veel gebracht om te vertragen en de bewustwording op te zoeken.

Je hebt een doel in het leven! Weet jij wat jouw doel is? Wanneer het gaat stromen? Wanneer je je hart volgt? Wanneer je vanuit balans de mooiste stappen kunt maken? Je bent het waard dus ga op die ontdekkingsreis. Opzoek naar jouw beste, gelukkigste zelf!
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Hapa Na Sasa

IK GELOOF NIET IN BLUE MONDAY!

Heb ik je aandacht? Ja? Mooi!

In 2005 bedacht een Britse psycholoog een omstreden formule waaruit zou blijken dat de laatste maandag in de volle week van januari de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Dit is wat we vanaf die tijd Blue Monday noemen. De media pakt dit maar wat graag op om hun (media) licht hierover te laten schijnen. En zo is dat nu nog altijd.

Ik geloof vooral in dat wat je aandacht geeft groeit en waarom zou je in godsnaam een dag uitroepen tot meest depressieve dag van het jaar? Dus of de formule nu klopt of niet, het levert niets op om hier al te veel bij stil te staan of naar te luisteren denk ik.

Dus?

🌸 Je hebt een keuze altijd, maak jouw keuze (kies je voor angst of vertrouwen, voor wraak of vergeving, voor blij zijn met wat je hebt of focussen op wat je mist) jij kiest, kies!

🌸 Begin en eindig je dag met kracht en een positieve gedachte, zelfs (of juist) wanneer je een mindere dag hebt. Werkt het voor jou om hier even bij stil te staan, iets over te lezen, te luisteren; een podcast misschien? Of schrijf je het liever op? Alles is oke!

🌸 Zeg je medemens gedag, ook wanneer je iemand niet kent. Dit maakt de wereld echt een stukje mooier (en jij gaat je er beter door voelen)!

🌸 Lach, elke dag met vrienden, familie, je partner, je collega’s. Lach, schuddebuik van het lachen! Niet alles hoeft serieus!

🌸 Ga naar buiten! Elke dag tenminste even een frisse neus halen doet een mens goed!
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Hapa Na Sasa

Vanzelfsprekend is het hele traject volgen van een coachee altijd weer een feestje. Ieder traject is anders en zelfs iedere sessie is anders.

Vandaag mocht ik een sessie faciliteren van iemand die ik voor de 6de keer zag. 1x in mijn level 1 opleidingsjaar en de rest in mijn level 2 opleidingsjaar.

Vandaag voelde als af, de cirkel rond en dat goed dan goed is. Wat een onwijs mooie ontwikkeling maakte deze coachee door. Om dit helder te krijgen deden we precies dezelfde activiteit als toen we elkaar een jaar geleden ontmoette. Het maken van je eigen plek.

Een jaar geleden koos de coachee voor Cartano dat wat overigens haar hele traject niet meer veranderd is. Cartano heeft haar proces op de voet gevolgd met zijn grote, soms irritante, dominante, lompe eigen willetje.

Die eerste keer werd hij duidelijk onrustig van haar eigen ruimte. Het duurde even voor hij erin wilde en eenmaal erin wilde hij er meteen uit.

Vandaag stonden zij opnieuw op diezelfde plek,
maar waren de scherpe randen letterlijk uit de eigen plek, vervangen door een ronde met een flinke opening. Cartano stond al te wachten om de coachee te vergezellen in haar ruimte. Ze stonden daar een tijd lang samen, heel ontspannen.

Dit alles stond metafoor voor het afgelopen jaar werken aan; openstellen, in het hier en nu zijn met een warme blik naar het verleden en ieder die daar achter is gebleven en gemist wordt, kracht halen uit belangrijke naasten in het nu, onzekerheid een plek geven en je afvragen of de mening van die ander er nu echt wel zo toe doet. Ofwel een geweldig mooi traject. Over ruim 2 maanden zien we elkaar weer voor de laatste sessie en als afsluiting!
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Hapa Na Sasa

Ben jij wel eens onzeker? Doe je dingen niet die je eigenlijk wel graag zou willen uit angst dat het niet goed genoeg is of omdat anderen er misschien iets van vinden?

⁉️Volg jij je gevoel ondanks dat angst of onzekerheid meespeelt?

Boeken vol zijn er geschreven over onzekerheid. Het ene boek met nog meer onderliggende onderzoeken dat het andere. Moeilijke stappenplannen en beloftes. Eerlijk gezegd denk ik dat het helemaal niet zo ingewikkeld is. Ik bedoel de uitvoering is dan misschien uit je comfortzone durven stappen, maar hogere wiskunde is het niet.

Ik denk niet dat je allerlei stappen moet zetten om je onzekerheid in te perken, maar moet groeien! Misschien betekent het hetzelfde, maar de essentie is anders. Richt je niet op waarvan jij denkt dat je dat niet kunt, maar op wat je wil aangaan. Door te groeien en te ervaren wordt je krachtiger dan dat je onzekerheid is. Dus? Doen!

Doen! Doen! Doen! Kies voor het aangaan van je angst! Precies dat heeft mij zo ontzettend veel gebracht! Vertrouwen hebben in mijn pad, al is dat anders dan het pad van de meeste mensen om mij heen. Ik heb daardoor juist weer heel veel nieuwe mensen leren kennen, die net als ik aan het experimenteren zijn met hun pad! Voor mij betekende dat de afgelopen periode;

🌸 Mijn angst sussen, begrijpen, steunen, maar me er niet door laten leiden.

🌸 Loslaten, vertrouwen op wat mijn hart roept! (en ja dat is eng).

🌸 Mezelf de vraag stellen; Wat zou het meest vreselijkste zijn dat er gebeurt wanneer het “mis” zou gaan?

🌸 Diep ademhalen en gaan! Ervaren dat presenteren niet zo eng is! Ervaren dat loslaten me niet mijn leven kost! Ervaren dat ik meer mijn hart mag volgen al vinden mensen dat (denk ik🤔😉) soms raar.. Ervaren dat ik goed kan coachen en mag vertrouwen op ieder zijn proces, ook die van mijzelf!

Ben ik er al? Natuurlijk weer niet,😉 nooit vrees ik! Er komen namelijk altijd weer nieuwe onzekerheden boven drijven, vooral wanneer je iets nieuws gaat doen! Maar laat je er nooit door belemmeren!

Wat heb jij de afgelopen tijd gelaten uit angst of onzekerheid? Hoe zou jij in kleine stappen kunnen gaan DOEN? Wat ga je morgen als eerste stap DOEN om jouw hart te volgen?
... See MoreSee Less

View on Facebook

Contact

06 57942099
info@hapanasasa.nl
Keizersveer 3, Hank

Contactformulier

Contact

06 57942099
Elvera@hapanasasa.nl
Keizersveer 3, Hank

Bedrijf

Hapa Na Sasa
KvK: 77432924
BTW-nr: NL003199872B40
IBAN: NL27 KNAB 0400 874 326