Facebook

5 hours ago

Hapa Na Sasa

Heb jij wel eens het gevoel buiten het grote geheel te vallen? Net de aansluiting te missen waar anderen moeiteloos over mee babbelen? Moet jij 3x zuchten voordat je een ruimte inloopt met allemaal nieuwe mensen? Heb jij wel eens van die dagen dat je eigenlijk helemaal geen behoefte hebt aan contact?

Ik wel.. Al van kleins af aan viel ik gevoelsmatig buiten het grote geheel. Niet bezig met goede cijfers halen, maar wel met buiten zijn, dieren en dromen over ooit een buitenrit op mijn eigen paard..

Nog altijd heb ik de immense behoefte om met momenten op mezelf te zijn, vind ik dieren (vaak) eenvoudigere sociale partners dan mensen en krijg ik nog steeds de kriebels van grote groepen onbekende mensen waarin ik sociaal wenselijk gedrag moet laten zien. Toch heb ik ondertussen mijn werk gemaakt van het contact met mensen en geniet ik daar (meestal 😉) iedere dag van.

Hoe dan, zou je denken?

Onderzoek, onderzoeken, ervaren, blijven ademhalen en vertrouwen op het proces.

Ben ik er al? Nee. Ontwikkeling is nooit af en waarom zou je dat willen, want het is naast ingewikkeld, confronterend en intens ook heel erg leuk!

3 tips!

🌸 Probeer jouw karakter eigenschap waar je eigenlijk niet zo blij mee bent eens om te draaien naar een kracht.

🌸 Heb jij een recent moeilijke situatie gehad? Schrijf het eens op / van je af. Het geeft lucht en vanuit die afstand bezien vaak een heleboel inzichten!

🌸 Check jouw negatieve gedachten over jezelf eens bij een belangrijke ander in jouw omgeving!

Herkenbaar? Graag hoor ik jullie eigen ervaringen in je zoektocht!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Hapa Na Sasa

🌛 Waar lig jij ''s nachts wakker van?

🤯 Wat gebeurt er met je stemming en spanning wanneer je in een drukke periode zit?

🤔 Wanneer slaat bij jou de twijfel toe?

Ofwel; wanneer ga jij "aan" ? Het heeft mij ontzettend veel gebracht om op dit soort vragen een antwoord te krijgen. En heel eerlijk, op veel vragen heb ik simpelweg nog geen antwoorden.

Antwoorden komen niet ineens, maar af en toe een beetje. Al die inie minie puzzels bij elkaar zorgen uiteindelijk voor heel veel: "oh ja- momenten". Wanneer je je bewust bent van die kleine delen in jezelf die reageren op stress, druk etc. geef je jezelf de mogelijkheid om weer zelf keuzes te maken ipv dat emoties als twijfel, verdriet, angst of boosheid dat doen. En de eenvoud van al deze antwoorden liggen allemaal verscholen in jou..

Hoe ga je opzoek naar jouw antwoorden?

🌸 "Spoel" na een dag eens terug; Hoe begon je dag? Welke emotie stond voorop en waarom? Hoe is je dag verlopen? Dit is meteen een fantastische ontspanningsoefening 🧘‍♀️

🌸 Wanneer spanning opliep; waren daar dan anderen bij betrokken? Wat gebeurde er in contact? Welke gevoelens en gedachten had je?

🌸 Stel jezelf vragen aan de hand van ervaringen. Je hoeft niet eindeloos in je hoofd te graven opzoek naar het "juiste" antwoord. Wanneer het jouw tijd is plopt zo'n inzicht vaak ineens op. Zoek je bewustwording op en laat los, de rest volgt van zelf..

🌸 En als laatst voor mij het aller aller aller belangrijkste van wat ik geleerd heb: Vertrouw op het proces ❤️
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Hapa Na Sasa

Wat coachen met behulp van paarden bij Hapa Na Sasa betekent;
- Van denken naar ervaren
- Altijd oplossingsgericht
- Op een fijne, rustige plek ontdekken wat jouw pad is.
- Altijd in jouw tempo en wat jij aankunt op dat moment.
- Nonny en Cartano begeleiden dit proces geduldig, onbevooroordeeld en vriendelijk met oneindig veel ruimte om te experimenteren met (nieuw) gedrag.
▪️
Nonny en Cartano zijn 2 verschillende paarden met ieder hun eigen manier van feed back geven. De keuze van het coachpaard ligt bij jou. Ook daar valt al veel in te onderzoeken. Paarden zijn echte gevoelsdieren. Zij checken en geven terug of jouw denken, voelen en doen overeen komt.
▪️
Ik geloof in de eigen kracht en eigen regie van de coachee. Nadat je in alle rust en ruimte hebt kunnen ervaren (en mogelijk al geëxperimenteerd) blikken we samen even terug op wat er zich voordeed. Ik zeg je niet wat je moet doen, maar onderzoek wel graag met je mee!
▪️
Coaching is voor vele doeleinden in te zetten en daardoor moeilijk te kaderen. Onze kaders zijn onze beperkingen! Om toch een idee te geven; thema's rondom grenzen aangeven, wanneer is goed, goed genoeg? Preventie of herstel bij burn out klachten. Emoties herkennen en ze reguleren, omgaan met faalangst of lastige keuzes maken. Loslaten en afscheid nemen etc.etc.
▪️
Voor meer informatie mag je mij altijd een berichtje sturen of even een kijkje nemen op mijn website www.hapanasasa.nl
▪️
Tot en met de kerstdagen kun je Jouw beleving boeken met 50% korting voor maar 37,50euro dus! Cadeau geven? Dat kan ook met een cadeaubon!
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Hapa Na Sasa

Mijn hart ♥ smelt bij het zien van deze foto wanneer ik hem vanavond doorgestuurd krijg.
▪️
Naast dat onze paarden fantastische coachpaarden zijn gaan ze ook geregeld mee op pad, op buitenrit. We komen overal, het maakt onze hoofden leeg en zorgt voor trainingsmomenten.
▪️
Afgelopen zaterdag kwamen we dit meisje met haar moeder tegen. Al van ver af stond ze ons op te wachten. Ik herkende direct mezelf in dat meisje. Ook ik kon vroeger geen paard voorbij lopen of fietsen zonder even een knuffel te geven. Dat ik zelf ooit paarden zou hebben, daar kon ik toen alleen maar van dromen.
▪️
Wat me in deze foto zo ontroerd is het contact tussen deze 2. Naast Cartano van 1.86 is dit meisje eigenlijk maar een mini mens. Toch hebben ze daar echt contact. Cartano zakt met zijn enorme hoofd en energie om zo perfect aan te sluiten. Kinderen en dieren blijven heel bijzonder. Zonder woorden spreken zij moeiteloos dezelfde taal. Gebaseerd op vertrouwen en liefde.. en nog mooier, altijd zonder oordeel.. Kunnen we daar iets meer een voorbeeld aan nemen in de volwassen- mensen wereld? Dat zou de wereld echt iets mooier maken. ♥️
▪️
Cartano wat ben ik blij met jou in onze coach - kudde. Soms ben je wat lomp in je signalen, maar ook dit ben jij; Als het moet, heel klein en fijn.. ♥️
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Hapa Na Sasa

Vanaf nu verkrijgbaar!🎫

Wil jij dit jaar een unieke ervaring cadeau doen? 🎁

Denk eens aan een cadeau bon van Hapa Na Sasa! Het bedrag kun je zelf kiezen en de bon verloopt niet!

🎄Tot de kerstdagen kun je Jouw beleving boeken met 50% korting. Dat betekent een Equine assisted coach sessie tijdelijk voor maar 37,50euro!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Contact

06 57942099
info@hapanasasa.nl
Keizersveer 3, Hank

Contactformulier

Contact

06 57942099
Elvera@hapanasasa.nl
Keizersveer 3, Hank

Bedrijf

Hapa Na Sasa
KvK: 77432924
BTW-nr: NL003199872B40
IBAN: NL27 KNAB 0400 874 326