Wat doen wij?

Door middel van diverse coachtechnieken en activiteiten passend bij de coachee en/of coachvraag gaan we op een ervaringsgerichte en oplossingsgerichte manier op zoek naar jouw vragen. Hierbij maken we natuurlijk gebruik van de verfijnde, eerlijke en pure waarnemingen van de paarden. Wil je meer lezen over waarom we paarden inzetten bij coaching, klik hier.

Ik heb mogen ervaren dat de oplossing altijd in de coachee zelf zit.
Niet praten over, maar ervaren is het motto.

Wil je meer weten over de methodiek kijk dan eens op de website van Kreac. Kreac is het kwaliteitsregister voor gecertificeerde Equine assisted coaches. Zij staan garant voor equine assisted coaches die een gedegen opleiding met goed gevolg hebben afgesloten bij Educatief centrum De Keulseweg.

Tevens heb ik de licentie mogen ontvangen van CAT (collectief alternatief therapeuten) op level 4. Dit is een beroepsorganisatie die screent, certificeert en kwaliteit garandeert aan de coachee. Ben je benieuwd? Klik hier om een kijkje te nemen op de site van CAT.

Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling neem een kijkje op de website van  GAT.

Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie over de beroepscode klik hier.

Tijdens een sessie…

De coachsessies vinden altijd plaats vanaf de grond. De coachees rijden dus niet op de paarden.
Op de allereerste plaats, omdat we de relatie tussen het paard en de coachee gelijkwaardig willen houden. Het paard moet zich ten aller tijde kunnen onttrekken aan het proces en dat gaat een beetje lastig wanneer de coachee er bovenop zit. Daarbij vergroot het vanaf de grond werken de veiligheid en toegankelijkheid voor iedereen die deel wil nemen. Je hoeft dus niets van paarden te weten om profijt te kunnen hebben van een coachsessie.

Tijdens de sessie staan ervaren, bewust worden en experimenteren centraal. Een coachsessie is een persoonlijk uniek proces en dus steeds anders. Niet allen per persoon, maar ook per sessie en moment. Soms komen inzichten direct, soms pas veel later en dat is allemaal oké.

Ik heb door op dat proces te leren vertrouwen ontzettende bijzondere, ontroerende, mooie en intense momenten mogen meemaken bij mijzelf en bij de coachees.

Werkwijze

Jouw Beleving

Om diepgewortelde patronen te onderzoeken, te experimenteren met (nieuw) gedrag en eventueel patronen te doorbreken is over het algemeen meer nodig dan 1 sessie. Daarom werk ik met name met coachtrajecten afgestemd op de coachvraag en wensen van de coachee.
Toch snap ik dat wanneer je geen ervaring hebt met Equine assisted coaching je eerst wilt ervaren of het iets voor je zou kunnen zijn. Om die reden heb ik “jouw beleving” in mijn aanbod. Tijdens “jouw beleving” ervaar je 1 Equine assisted coachsessie. Een coachvraag is niet perse nodig. Mijn ervaring is dat er boven komt wat er op dat moment het meest speelt in jouw leven. Je kunt er ook voor kiezen om een duo sessie te boeken met bijvoorbeeld je partner, moeder of vriendin. Ik weet zeker dat je vertrekt met een hoofd vol nieuwe ervaringen!

Particuliere individuele trajecten

We starten een eventueel traject altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Hierin zullen we stilstaan bij jouw vragen en doelen. Natuurlijk kun je alvast eens rondkijken en aanvoelen of mijn manier van werken bij jouw als persoon (en je vraag past). Wanneer je de keuze maakt om met mij een coachtraject aan te gaan zullen we samen een op maat gemaakt traject uitstippelen welke we gaandeweg regelmatig zullen evalueren. Evaluatie vindt zowel mondeling direct voor en/of na een sessie plaats als later via de mail d.m.v. verdiepende reflectie vragen. ​

Groeps- en/of teamsessies

Ook in een team of groep valt natuurlijk veel te onderzoeken en te ervaren.  We gaan minder in op individuele processen, maar we kijken meer naar het grote geheel.

Hoe functioneert een team? Wat zijn patronen en hoe herhalen deze zich steeds weer opnieuw? Hoe voelt iedereen zich daarbij? Hoe is de onderlinge sfeer? Hoe staat het met het gevoel van veiligheid? Hoe liggen onderlinge (soms onbewuste) banden en “afspraken”? Etc.

Wanneer mensen een groep (kudde) vormen zijn we niet zo anders dan dieren. Er ontstaat dynamiek en elke schakel is van belang voor het grote geheel; leiders, volgers, werkers, afwachters. Mensen met een positieve houding of juist passief agressief gedrag kunnen aanwezig zijn in een team of groep.

Als team team stap je voor even de kudde van Nonny en Cartano in. Door middel van activiteiten gaan jullie met elkaar samenwerken en net als met individuele sessies geldt; wat je primaire gedrag in het dagelijks leven is, komt daar in de bak ook naar boven. De paarden zullen hier met hun welbekende open, oordeelvrije blik op reageren.

Op deze wijze kun je met je team op een rustige, veilige manier eens kritisch kijken naar jullie samenwerking. Een hele leerzame, maar ook leuke activiteit om met je team te doen in de buitenlucht.

Door samen te werken met Zjee cafe kun jullie deze dag of dagdeel ook combineren met een lunch, high coffee of high tea! Doordat we een ontvangstruimte hebben die geschikt is voor tenminste 12 personen kan er bijvoorbeeld ook op onze locatie vergaderd worden. Wil je meer lezen over onze inspirerende locatie met uitzicht over de polders, maar goed te bereiken vanaf de a27? Klik hier.

Zakelijke trajecten

Heb jij vanuit je bedrijf of organisatie vragen over coachtrajecten voor jouw werknemers bij bijvoorbeeld herstellen na of voorkomen van Burn-out klachten, persoonlijke ontwikkeling o.i.d. neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Aandachtspunten voor de coachsessies zijn
• Zorg voor makkelijke zittende kleding en stevige schoenen aangepast aan de weersomstandigheden, ten slotte zullen we voornamelijk buiten met de paarden aan de slag zijn en dus is het fijn als je je kledingstijl hierop aanpast.
• Ik vind het plezierig dat je op tijd komt, zodat je ontspannen aan de sessie kunt beginnen. We hebben hiervoor een ontvangstruimte en de gelegenheid voor een kopje koffie of thee.
• De sessie zal inclusief voor- en nabespreken maximaal een 1 1/2 uur in beslag nemen.

Carry schaduw

Tarieven

Jouw beleving

Tijdens “Jouw beleving” ervaar je een coachsessie met de paarden. De kosten hiervan zijn 75 euro (incl. BTW). Leuk om cadeau te geven! Ingepakt in luxe verpakking in een door jou te kiezen thema.

Particulier individuele trajecten

De kosten van een sessie worden in principe niet vergoed. Echter wanneer je aan kunt tonen dat er een link is met werk en/of gezondheid zijn er wel degelijk opties om trajecten (deels) vergoed te krijgen.

Via je werkgever zijn vaak verschillende regelingen waar budget wordt vrijgemaakt om hun werknemers mentaal fit te houden of mentaal fit te krijgen. Hier zouden Equine assisted coachsessies prima in kunnen ondersteunen.

Wil je re- integreren en wil je een coachtraject gebruiken om deze stap te maken? Heb je daarbij een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan dekt meestal deze verzekering het traject. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw verzekeraar!

Ook wanneer je een ziektewetuitkering of arbeidsongeschiktheidsuitkering hebt zijn er mogelijkheden dat zij een coachtraject gericht om te re- integreren vergoeden. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw contactpersoon.

Via de belastingdienst zijn kosten boven de 250euro volledig aftrekbaar onder bepaalde voorwaarden. Wil je hier meer over weten, klik hier.

De kosten voor paticuliere individuele coachsessies variëren afhankelijk van het aantal sessies. Per sessie zijn de kosten 95 euro (inclusief BTW).

Groeps- en/of teamsessies

Vanzelfsprekend zijn groeps- of teamsessies een op maat gemaakt product. Daarom kan ik op voorhand geen prijsindicatie maken en moeten we met elkaar kijken naar wat de vragen en de mogelijkheden zijn.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Voor een persoonlijk advies of offerte, klik hier om contact met mij op te nemen.

Zakelijke trajecten

De kosten voor zakelijke trajecten variëren afhankelijk van het aantal sessies. Voor zakelijke trajecten hanteer ik een tarief van 120 euro (exclusief BTW) per sessie.

Heb je vragen en wil je in contact komen met mij? Klik hier!

Contact

06 57942099
info@hapanasasa.nl
Keizersveer 3, Hank

Contactformulier

Contact

06 57942099
Elvera@hapanasasa.nl
Keizersveer 3, Hank

Bedrijf

Hapa Na Sasa
KvK: 77432924
BTW-nr: NL003199872B40
IBAN: NL27 KNAB 0400 874 326