Wat doen wij?

Door middel van diverse coachtechnieken en activiteiten passend bij de coachee en/of coachvraag gaan we op een ervaringsgerichte en oplossingsgerichte manier op zoek naar jouw vragen.

Wil je meer weten over de methodiek kijk dan eens op de website van Kreac. Kreac is het kwaliteitsregister voor gecertificeerde Equine assisted coaches en therapeuten. Zij staan garant voor equine assisted coaches en therapeuten die een gedegen opleiding met goed gevolg hebben afgesloten bij Educatief centrum De Keulseweg.

Tevens hebben wij de licentie mogen ontvangen van CAT (collectief alternatief therapeuten). Dit is een beroepsorganisatie die screent, certificeert en kwaliteit garandeert aan de coachee. Ben je benieuwd? Klik hier om een kijkje te nemen op de site van CAT.

Wij vallen als therapeuten onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over onze klachtenregeling neem een kijkje op de website van  GAT.

Wij werken als therapeuten volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie over de beroepscode klik hier.

Tijdens een sessie…

De coachsessies vinden altijd plaats vanaf de grond. De coachees rijden dus niet op de paarden.
Op de allereerste plaats, omdat we de relatie tussen het paard en de coachee gelijkwaardig willen houden. Het paard moet zich ten aller tijde kunnen onttrekken aan het proces en dat gaat een beetje lastig wanneer de coachee er bovenop zit. Daarbij vergroot het vanaf de grond werken de veiligheid en toegankelijkheid voor iedereen die deel wil nemen. Je hoeft dus niets van paarden te weten om profijt te kunnen hebben van een coachsessie.

Aandachtspunten voor de coachsessies zijn
• Zorg voor makkelijke zittende kleding en stevige schoenen aangepast aan de weersomstandigheden, ten slotte zullen we voornamelijk buiten met de paarden aan de slag zijn en dus is het fijn als je je kledingstijl hierop aanpast.
• Wij vinden het plezierig dat je op tijd komt, zodat je ontspannen aan de sessie kunt beginnen. We hebben hiervoor een ontvangstruimte en de gelegenheid voor een kopje koffie of thee.
• De sessie zal inclusief voor- en nabespreken maximaal een 1 1/2 uur in beslag nemen.

Werkwijze/ Tarieven

Wil je meer weten over vergoedingsmogelijkheden vanuit de zorgverzekering? Klik hier!

Jouw Beleving

Om diepgewortelde patronen te onderzoeken, te experimenteren met (nieuw) gedrag en eventueel patronen te doorbreken is over het algemeen meer nodig dan 1 sessie. Daarom werken wij met name met coachtrajecten afgestemd op de coachvraag en wensen van de coachee.
Toch snappen we dat wanneer je geen ervaring hebt met Equine assisted coaching of therapie je eerst wilt ervaren of het iets voor je zou kunnen zijn. Om die reden hebben wij “jouw beleving” in ons aanbod. Tijdens “jouw beleving” ervaar je 1 Equine assisted coachsessie. Een coachvraag is niet perse nodig. Onze ervaring is dat er boven komt wat er op dat moment het meest speelt in jouw leven. Je kunt er ook voor kiezen om een duo sessie te boeken met bijvoorbeeld je partner, moeder of vriendin. Wij weten zeker dat je vertrekt met een hoofd vol nieuwe ervaringen!

Tijdens “Jouw beleving” ervaar je een coachsessie met de paarden. De kosten hiervan zijn 110 euro (inclusief BTW). Tevens leuk om cadeau te geven!

Jouw reis

Ervaren met de paarden en tegelijkertijd leren hoe jouw brein werkt. Geen symptoombestrijding, maar zoeken naar de oorzaak en vanuit daar met volle eigen verantwoordelijkheid duurzaam patronen veranderen. We werken lichaamsgericht en kijken altijd systemisch, juist omdat ons systeem en onze vroege jeugd enorme invloed kan hebben op ons huidige functioneren.

We gebruiken graag (familie)opstellingen om in het moment te kunnen ervaren wat er in ons lichaam gebeurd. Trauma slaat zich namelijk altijd op in ons lichaam, daar waar je met je cognitie vaak moeilijk bij kunt. Vervolgens hebben we kennis van (en ervaring in het werken met) ons zenuwstelsel nodig om spanning en stress te kunnen reguleren.

Binnen de sessies creeren we een veilige oefensituatie waarin je kunt ervaren met de paarden in het hier en nu.

Inhoud pakket:

Intakegesprek (vrijblijvend en gratis)

6 sessies (looptijd ongeveer 6 maanden)

Duur per sessie 90 minuten

6 x emailcontact d.m.v. een reflectiemoment

Kosten: 590 euro (inclusief BTW)

Liever losse sessies boeken en zo je eigen traject bepalen met het oog op frequentie en hoeveelheid? Dat kan natuurlijk ook. Per sessie zijn de kosten 110 euro (inclusief BTW)

Groeps- en/of teamsessies

Groeps- en team sessies worden bij ons standaard begeleid door 2 coaches en onze paarden om de veiligheid voor mens en dier te kunnen waarborgen en het proces professioneel te kunnen begeleiden.

We beginnen de dag binnen met een korte introductie over onze werkwijze en de werking van ons brein. Hierna zullen we spoedig beginnen met een kennismaking. Niet zo’n lange saaie, maar een dynamische op zoek naar ieders authentieke eigenschappen (dit zegt direct iets over ieders persoonlijke breinarchief). Hierna staan we direct “aan” om op reis te gaan met elkaar, door het opdoen van inzichten en experimenten wordt het een dag vol ervaringen!

Vanzelfsprekend zijn groeps- of teamsessies een op maat gemaakt product. Hebben jullie als doel de samenwerking te bevorderen? Dan creeren we een veilige omgeving om hiermee gezamenlijk aan de slag te gaan. Zijn jullie een groep vrienden of vriendinnen en willen jullie persoonlijk ontwikkelen, maar wel de dag samen beleven? Dat kan natuurlijk ook! Tijdens de aanvraag zullen we dan ook contact hebben met de organisator voor het bespreken van jullie  wensen en doelen.

Een geheel verzorgde dag start bij ons om 8.30uur en eindigt ongeveer om 16.30uur. Deze dag is inclusief Brabantse koffietafel en gedurende de dag (breingezonde) versnaperingen, koffie en thee. De kosten voor deze dag bedragen 180 euro per persoon vanaf 4 personen.

Willen jullie liever een halve dag met het team of groep op bezoek komen? Ook dat is natuurlijk mogelijk. De kosten bedragen dan 100 euro per persoon inclusief Brabantse koffietafel, (breingezonde) versnaperingen, koffie en thee.

Hebben jullie andere (meer specifieke) wensen? Laat het ons vooral weten, wij denken graag mee! Durven jullie het aan om je een dag volledig onder te dompelen in teamontwikkeling en durf jij jezelf aan te kijken in onze paardenspiegels? Wij reizen graag even met jullie mee!

Zakelijke trajecten

Heb jij vanuit je bedrijf of organisatie vragen over coachtrajecten voor jouw werknemers bij bijvoorbeeld herstellen na of voorkomen van Burn-out klachten, persoonlijke ontwikkeling o.i.d. neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Carry schaduw

Contact

06 57942099
info@hapanasasa.nl
Keizersveer 3, Hank

Contactformulier

  ik geef toestemming om mijn gegevns te gebruiken voor cummunicatie.

  Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens
  worden nooit verstrekt aan derde. Zie onze privancyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

  Contact

  06 57942099
  Elvera@hapanasasa.nl
  Keizersveer 3, Hank

  Praktijk

  Hapa Na Sasa
  KvK: 77432924
  BTW-nr: NL003199872B40
  IBAN: NL27 KNAB 0400 874 326

  KREAC level 3